El-termografi

Find en konsulent

Er du interesseret i at vide mere eller hente et tilbud på en konkret opgave, kan du bruge vores søgemaskine her på siden til at finde en el-termograf i dit nærområde.

 

Er du ansat hos eller indehaver af et firma, der arbejder med el-termografering?

Bliv medlem af Danske Bygningskonsulenter

Vi er en brancheforening af fagfolk, der arbejder med el-termografi af bygninger. Vi stræber efter, at vores medlemmer bliver DBI-certificerede el-termografer.

I samarbejde med DBI og Byggeriets Kvalitet forbedrer vi løbende grundlaget for certificering og for højnelse af kvaliteten.

Et medlemskab af Danske Bygningskonsulenter giver dig mulighed for at drøfte faglige spørgsmål med ligesindede f.eks. ved vores ERFA-dage, branchedage, den årlige generalforsamling m.fl. Og du vil blive opdateret med den nyeste viden igennem nyhedsbreve og deltagelse på de kurser, vi tilbyder.

Ring til vores sekretariat på tlf.: 65 43 11 30 og hør nærmere om fordelene ved at blive medlem af Danske Bygningskonsulenter.

Vil du gerne anmode om medlemskab, kan du benytte formularen, som du finder her.

Fakta om El-termografi

El-termografering mindsker risiko for driftsstop

Elinstallationer påvirkes dagligt af f.eks. vibrationer, temperaturforskelle, fugt, snavs, korrosion og mekanisk slitage.

Mange el-skader er ganske omfattende og medfører store og langvarige driftsstop samt driftstab for den virksomhed eller produktion, der har til huse i bygningen.

Langt fra alle skadesituationer er forsikringsdækkede. Der er derfor god grund til at forebygge el-skader og vedligeholde elinstallationer. Der er heller ingen forsikring, som dækker det besvær, tidsspilde og stress, som en større brandskade eller driftsstop medfører.

Med regelmæssig el-termografering mindskes risikoen for utilsigtede og dyre driftsstop. Her kan nemlig svage punkter i el-anlægget opdages, før det udvikler sig til driftsstop eller brand. Fordelen ved at opdage el-fejl så tidligt som muligt er, at reparationen kan planlægges og udføres på et tidspunkt, hvor det passer bedst ind i virksomhedens produktionen og daglige drift.

Slet ikke

Hvad er el-termografi?

En el-termografering foretages med et infrarødt kamera, der måler temperaturforskelle i komponenter og installationer. El-termograferingen foregår, mens virksomhedens el-anlæg er i drift og helst ved størst mulig belastning. Virksomhedens drift påvirkes dog normalt ikke af undersøgelsen.

Hvad kræver forsikringen?

Det er en god idé at tjekke virksomhedens forsikringsbetingelser. Undladelse af regelmæssig el-termografering kan nemlig medføre større selvrisiko, manglende forsikringsdækning og eventuel erstatning. Vær desuden opmærksom på, at forsikringsselskabernes brancheforening ”Forsikring & Pension” anbefaler, at man anvender DBI-certificerede el-termografer.

Det er vigtigt, at din el-termograf er uvildig

En el-termograf skal være uvildig. Anvend derfor aldrig en el-termograf, der er ansat i samme virksomhed eller person, som servicerer, projekterer eller har installeret el-anlægget, som skal el-termograferes.

Derudover anbefaler vi at anvende en DBI-certificeret el-termograf.

Her er man sikret, at el-termografen:

  • Har en uddannelse af højt niveau, og at han løbende bliver
  • Efteruddannet og opdateret på nye områder
  • Har erfaring og kompetence til udførelse af el-termografi
  • Er ansat i en virksomhed med en professionel rådgiver og ansvarsforsikring
  • Benytter udstyr af passende kvalitet og sørger for vedligehold og kalibrere i nødvendigt omfang
  • Arbejder under et kvalitetssystem til at fastholde kvalitetsniveauet af udført el-termografering
  • Udfører uvildig service

Kontakt og aktiviteter

Kim Boysen

Kim Boysen

Formand for faggruppen El-eftersyn

22 maj 2024

Statusmøde med SMV

8:00 - 9:00